Vranovská samospráva má záujem o výstavbu priemyselného parku

10.09.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 9. septembra (TASR) - Vranovská samospráva má záujem o výstavbu priemyselného parku s plochou 18 hektárov. V stanovenom termíne, ktorým je ...
Vranov nad Topľou 9. septembra (TASR) - Vranovská samospráva má záujem o výstavbu priemyselného parku s plochou 18 hektárov. V stanovenom termíne, ktorým je dnešný deň, odovzdala žiadosť s potrebnou dokumentáciou na Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Tamojšie mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo 5-% spolufinancovanie pri realizácii parku. \"Máme zatiaľ podpísané memorandum s dvoma investormi a niekoľkí ďalší sa informujú o tejto lokalite. Jeden je zo Slovenska, jeden zo zahraničia, \" uviedol dnes pre TASR primátor Vranova Tomáš Lešo. Dodal, že jeden z investorov sa orientuje na spracovanie dreva, v druhom prípade ide o potravinársku firmu.
Priemyselný park sa bude nachádzať pri výpadovke v smere na Michalovce. \"Je to zaujímavá lokalita, pretože v jej blízkosti sa nachádzajú všetky inžinierske siete, \" doplnil Lešo.
Zo začiatku by v parku malo vzniknúť asi 150 pracovných miest. Rozšírením plochy parku sa počet pracovných príležitostí môže zvýšiť na niekoľko tisíc.
Pozemky, na ktorých má vzniknúť park, sú vlastníctvom asi 50 drobných vlastníkov. Mesto sa s nimi už dohodlo na zmluvách o budúcich zmluvách.
 

Vyberte región